Verlengde ID.Buzz niet op grijs kenteken

Tijdens het VW Bus Festival in Hannover werd de nieuwe ID.Buzz long wheelbase geïntroduceerd. De noviteiten gaan verder dan alleen de 25 cm langere wielbasis maar deze versie wordt volgens de importeur niet als grijs- kenteken variant leverbaar.

De ID.Buzz Cargo is al bijzonder populair als hippe bestelwagen voor bedrijven die uitstraling belangrijk vinden. Het is een dure bestelwagen, maar ook een uniek uithangbord voor bedrijven. Het nadeel is dat de omvang van de laadruimte van de ID.Buzz Cargo te wensen overlaat. Wensen die ingevuld zouden kunnen worden met een langere wielbasis.

Bredere schuifdeur

Dat model is er nu met de ID.Buzz Long Wheelbase. Met een 25 centimeter langere wielbasis en een maar liefst 19 centimeter bredere schuifdeur lijkt dat de ideale basis voor een bestelwagen. Zelfs een dubbele cabine lijkt binnen de mogelijkheden te komen in deze uitvoering, maar helaas. Volkswagen heeft besloten om geen grijs kenteken versie van de verlengde ID.Buzz op de markt te brengen. Daarvoor zou het laadvermogen tekort schieten. Bovendien komt binnenkort de elektrische nieuwe Transporter op de markt die wel aan de criteria voor zwaar werk voldoet.

Grotere accu en 4X4

De verlengde uitvoering is leverbaar met verschillende interieurs, tot zeven zitplaatsen. Verder behoort een glazen dak met een high-tech verduistering tot de opties, net als schuifraampjes voor de passagiers. Het belangrijkste is dat er tevens een groter accupakket leverbaar is van 86 kWh. Standaard is 77 kWh. Met de zwaardere accu bedraagt de actieradius 450 kilometer WLTP. Ook komt er een 4x4 uitvoering. Andere noviteiten aan de ‘Long Wheelbase’ zijn een head-up display en een sterk verbeterde layout van het display van het infotainment systeem. Dat zit logischer in elkaar, met ondermeer sneltoetsen voor belangrijke functies die altijd in beeld blijven staan. Waarschijnlijk worden deze noviteiten ook doorgevoerd op de standaard, ‘korte’ ID.Buzz en mogelijk ook in de Cargo uitvoering.

Geen grijs kenteken

Met de keuze om geen ‘Long Wheelbase’ grijs kenteken uitvoering op de markt te brengen maait de elektrische ID.Buzz het gras niet weg voor de nog te introduceren elektrische Transporter. Bovendien blijft de ID.Buzz hiermee exclusief, maar de prijsstelling deed dat toch ook eigenlijk al. Met een vanafprijs van 46.200 Ex BTW voor de ‘korte’ ID.Buzz Cargo is het toch al een redelijk kostbare bestelwagen. Wij reden de ID.Buzz Cargo met de nodige opties, zoals dikke 20 inch wielen, een uitvoerige navigatie en audio en allerlei veiligheid systemen. Deze versie staat voor niet minder dan 72.209 Euro in de prijslijst, wederom Ex BTW! Toch sluiten we niet uit dat het Nationale grijs kenteken ombouw gilde met een bedrijfsauto versie van de lange uitvoering komen in de toekomst.

DEEL HET