Start AanZET-subsidie uitgesteld

De start van de AanZET- en SEBA subsidies is uitgesteld, zo maakte het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bekend. Als oorzaak wordt de val van het kabinet genoemd.

Door de val van het kabinet deze zomer en de daaropvolgende verkiezingen in november is het kabinet nog niet toegekomen aan goedkeuring van het subsidiepakket. Hierdoor gaan de AanZET en SEBA niet al in januari in, maar later. Het betekent een nieuwe tegenslag voor het elektrificeren van het Nederlandse wagenpark.

De Aanschafstimulering Zero Emissie Trucks (AanZET) begint op 26 maart 2024, zo werd bekendgemaakt in de Staatscourant. De Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA) is ook uitgesteld, maar hiervan is nog geen startdatum opgegeven.

Ook andere subsidieregelingen voor verduurzaming hebben vertraging opgelopen. Zo begint het ministerie pas in januari aan een subsidieregeling voor private laadinfrastructuur. Het ministerie zegt te vertraging te betreuren. Voor ondernemers en het milieu is het slecht nieuws. Terwijl de datum van invoering van milieuzones niet opschuift, krijgen ondernemers steeds minder tijd om op een goede manier over te stappen op duurzame bedrijfsvoertuigen.

 

DEEL HET