Simon Loos rijdt op 'boerenstroom' voor Campina

Simon Loos rijdt sinds kort voor Campina met een elektrische Volvo FH op 'boerenstroom.' De combinatie vervoert gekoelde, dagverse producten vanuit het Zuid-Hollandse Maasdam naar het distributiecentrum van Plus Supermarkten in Barendrecht.

Aniruddah Hasukar, directeur voor de Nederlandse markt bij FrieslandCampina, is trots op de primeur. 'Met deze gekoelde e-truck stoten we minder CO2 uit. Zo zijn we een stap dichter bij het behalen van onze klimaatdoelen.' Hiermee doelt hij op de ambitie om in 2050 netto klimaatneutrale zuivel te produceren.

Bereik van 250 kilometer

Het duurt ongeveer anderhalf uur voordat de batterij volledig is opgeladen. Met een volle batterij heeft de vrachtwagen een bereik van 250 kilometer. De oplegger wordt ook gekoeld met deze batterij die genoeg laadvermogen heeft voor een volle zuivelvrachtwagen, stelt de zuivelcoöperatie.

De inzet van deze vrachtwagen leidt tot zo'n 50 ton CO2-besparing per jaar. In de toekomst wil het bedrijf meer elektrische vrachtwagens in gebruik nemen.

Boerenstroom

De stroom die nodig is voor het opladen van de Volvo truck wordt geleverd door Campina boeren. De ambitie van Campina is om in de toekomst meer elektrische trucks in te zetten.

DEEL HET