Elektrische Bringo personenbusjes mogen niet meer de weg op

Elektrische personenbusjes van Bringo mogen de weg niet meer op. Jarenlang gedoogden de politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport de busjes maar ze worden nu toch van de weg gehaald. Eerder koos de inspectie er juist voor niet te handhaven.

De elektrische busjes worden in verschillende gemeenten ingezet voor het vervoer van zeven tot veertien personen. Door een Europese richtlijn kan de RDW de voertuigen niet goedkeuren voor gebruik op de openbare weg waardoor er geen kenteken mogelijk is. Dat betekent dat de voertuigen niet op de openbare weg toegelaten mogen worden. Toch reden de voertuigen een paar jaar wél op de openbare weg terwijl politie en de inspectie de andere kant op keken. In sommige gemeenten kregen de gebruikers zelfs een vergunning van de gemeente om op de weg te mogen rijden. Iets wat eigenlijk helemaal niet kan.

De wetgever kan de hoeveelheid nieuwe voertuigen niet aan en het gedogen van allerlei elektrische noviteiten kan gevaarlijke situaties opleveren. Het dramatische ongeval met de Stint was daar een triest voorbeeld van. EU richtlijnen zijn er dan ook niet voor niks. 

Voor Barnt Masselink van Bringo is het een grote teleurstelling dat de voertuigen nu geweerd worden. Lees en luister naar het complete verhaal op BNR.nl

DEEL HET